17 januari 2020

De subsidie ‘Lekker naar buiten’ is onderdeel van het programma Jong Leren Eten dat sinds 2017 in Flevoland loopt. Het doel van Jong Leren Eten (JLE) is dat kinderen en jongeren op jonge leeftijd kennis maken met verschillende aspecten van voedsel en voeding, zodat ze op latere leeftijd zelf bewuste voedingskeuzes maken, bij voorkeur natuurlijk de gezonde én duurzame keuzes.

Dat doet JLE door mogelijkheden te creëren voor kinderdagverblijven en scholen om aan de slag te gaan met moestuinen, kooklessen of excursies naar voedselproducenten (boeren), en door partijen te verbinden uit de gezondheidssector, onderwijs en groene partijen zoals stad en natuur.

In de hele provincie Flevoland wil JLE een aantrekkelijk aanbod aan activiteiten rond gezond en groen beschikbaar maken. Denk aan lespakketten en het opleiden van educatieboeren. Als extra stimulans krijgen dit jaar 11 Almeerse scholen met de JLE subsidie “lekker naar buiten” de mogelijkheid om kennis te maken met deze activiteiten of voor de aanschaf van lesmateriaal. Meer informatie?  Bekijk dan de landelijke website www.jonglereneten.nl  of schrijf je in voor de nieuwsbrief van JLE Flevoland via deze link http://eepurl.com/dpCHfT