Stoere crispy kipsalade

Ingrediënten

voor 1 persoon 

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel maïzena
  • 100 gram kipfilet
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 sneetje donkerbruin brood
  • teentje knoflook
  • krop ijsbergsla
  • 10 cherrytomaatjes
  • honing-mosterd dressing

Drink er een glas verse jus d’orange bij en eet tot slot een lekkere appel

of stukjes watermeloen: Vitamine C bommetje! 

Bereiding

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook 1 ei circa 8 minuten hard. Giet vervolgens het ei af en spoel er koud water over. Pel het ei en halveer het in de lengte. Kluts volgens een nieuw ei in een kommetje.

Vervolgens strooi je de maïzena op een bord. Snijd de kipfilet in reepjes en wentel de kip door het ei en vervolgens door de maïzena. Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de kip in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en laat het uitlekken op een bordje met keukenpapier. Snijd de boterham in vierkantjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak het brood circa 4 minuten goudbruin en krokant. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak het nog circa 2 minuten mee. Schep de croutons op een bordje met keukenpapier.

Snijd de 10 cherrytomaatjes in partjes en de ijsbergsla in de lengte door vieren. Verwijder de kern en snijd de ijsbergsla in reepjes. Vervolgens verdeel je alle ingrediënten in een diep bord en maak je de stoere crispy kipsalade op smaak met een honing-mosterd dressing. Om de salade nog meer smaak te geven voeg je een snufje zout en versgemalen peper toe.

Dit recept is van Remy Bonjaski

Nog meer sportieve recepten?